VÆGTTAB Vs. FEDTTAB

 

Forskellen på vægttab og fedttab?

Mange klienter kommer til mig, for at tabe sig. De forventer at vægten rasler ned kontra at fedtet som sådan forsvinder. Det er vægten der er i fokus.

Sandheden er bare, at skalaen, vægten, ikke altid er så vigtig.

Så når det kommer til “sundt vægttab” og processen om at tabe fedt, flyt fokus væk fra skalaen og over på f.eks. bukserne.

Fedt er lagret energi. Det er ikke nødvendigvis skidt eller dårligt. Sådan er vi lavet og det vil altid være der i et eller andet omfang.

Fedt er brændstof, din reserve. Men når vi har for meget af det kan det være behæftet med forskellige sundhedsrisici. Derfor er der 2 måder at slippe af med det på.

Diæt og Træning

Diæt

Hvis du blot er på diæt, og dermed spiser dig selv ned, gør du intet andet en at udtømme din krop for næring, og dermed tvinger du din krop ud i at ty til førnævnte reserve. JA! Vægten går hurtigt ned, men din krop går sikkert også i en form for Choktilstand. og det kan betyde at vægten er tilbage på sidedellen lige så hurtigt som det forsvandt. Kroppens eget forsvarssystem skal sikre din overlevelse. En så markant indgreb i reserven sætter kroppen i undtagelsestilstand og kroppen vil holde på det du spiser så reserven forbliver intakt. Kroppen tror reelt du er havnet på en øde ø a la Robinson. Så på den korte bane er der resultater at hente her.

Træning

Og dette er en sandhed med modifikationer. For reelt set er der her tale om en kombination af de to. Fysisk bevægelse er godt. Det får gang i muskulaturen og når du træner vil du på et tidspunkt gå ind i reserverne og tage af fedtet. Samtidig med sker der også noget med dine muskler. De vokser. Derfor sker der måske ikke så meget på Vægten, men det er også blot en skala. Men buskemålet svinder, og det er der fokus skal lægges. Dette kræver en målrettet træning og en målrettet diæt til at støtte op omkring målet. På den måde sikrer du dig varigt FEDTTAB, og kommer et par bukse størrelser ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *