Fedttab – nogen af de vigtigste ting jeg lærte på Poliquin Body Composition Camp i Cardiff.

 

Det er nu ved at være lidt tid siden jeg var i Cardiff på kursus. Sidenhen har jeg brugt tid på at fordøje den mængde information, viden, tal og teori jeg fik på kurset, så I kære klienter og følgere kan nyde godt af min nye viden. Der er mange faktorer der gør sig gældende når man gerne vil tabe sig. Jeg har herunder forsøgt at liste nogen af de vigtigste op. God læselyst!

  1. Vil du tabe fedt er varigheden af pauser essentielle. Pauser i din træning er essentielle. Typisk skelner man imellem Complete recovery, Adequate recovery og inadequate recovery. Komplet, tilstrækkelig eller utilstrækkelig hvile imellem set. Når det drejer sig om fedttab vil vi søge at genoptage det næste sæt uden at have fået pulsen helt ned. En god markør er, at du knapt kan sige hele sætninger, før du genoptager arbejdet.
  2. Om du kører 3, 5, 8, 10 eller flere gentagelser i en øvelse er underordnet i forhold til fedttab. Pausen imellem sættene er det essentielle.
  3. Ernæring er endnu vigtigere end du regner med. Uanset om dit ønske er at lave overarme på størrelse med andres lår eller om du ønsker at tabe fedt så er kosten essentiel i forhold til dit mål! Vil du tabe fedt skal du se på at forbruge mere energi end du indtager.
  4. Lav mest muligt på kortest mulige tid! Det stresser kroppen mindre og er intensiteten høj, høster du effekten af EPOC (efterforbrændingen) i timevis efter din træning er slut. Hold dine træningspas korte. Mellem 45-60 min plus opvarmning og få dine post-supplementer og tag hjem og restituer.
  5. Badevægten er en skala! Den angiver hvad du vejer her og nu men ikke hvad du består af! Er størstedelen fedt eller er det muskler!? Har du meget væske i kroppen!? Er du kvinde trækker du typisk en del væske på “den tid i måneden” og et par kilo i plus kan “make or break” din dag. Men lad dig ikke slå ud af skalaen. Det er blot et tal. Brug den som markør – og mærk ellers efter på dit tøj. Bliver det løsere når du forsøger at tabe dig er du på rette vej uanset hvad vægten siger!

Skal du have hjælp til at gå et par buksestørrelser ned? Så kontakt mig via denne side eller på mobil 30256262 så får vi en snak

om hvad jeg kan gøre for dig!

g. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *